Om Stedet

Her bor vi

Lindersvold ligger på kanten af Præstø Fjord, kun få kilometer fra Faxe by. Skolecenteret er en gammel herregård, ca. 1 km fra vandet med store parkområder, der indbyder til boldspil, dyrkning af grøntsager og hygge ved bålpladsen, og et værksted til sløjd og metalarbejde. Vi har også skolehaver med tilhørende hønsehold, hvor vi dyrker vores egne grøntsager.

Nogle gange står programmet på En tur til feddet, en rask 3 km gåtur langs vandet med udsigt til Præstø.

Turen er en del af Sjællandsleden, som er en 650 km lang sammenhængende vandrerute langs Sjællands kyst. Naturen ligger os på sinde, og vi drager den så meget som muligt ind i vores hverdag.

Vi har også har vi en dejlig skolegård med græsplæner og delvis belagt med brosten, i typisk herregårds atmosfære, hvor vi nyder at spise ude eller grille, når vejret tillader det.Hver beboer bor på sit eget værelse med tilhørende eget toilet og bad samt entre og garderobe/walk in closet.

Botilbuddets opholdsstue

Botilbuddet
har en fælles dagligstue med adgang til egen terrasse, hvor der er mulighed for selv at lave mad, se film, spille wii eller brætspil eller blot at hygge sig.

Kendetegn ved botilbuddet

Botilbuddet bygger på et sundt, aktivt fællesskab, hvor alle bidrager med det de kan, og hvor alle kan være med. Vi ønsker at fremme den enkeltes selvtillid og selvværd ved at fokusere på de positive og opbyggelige ressourcer. Hver enkelt bliver bakket op på alle de punkter, hvor borgeren kan få succes.

En vigtig erfaring er, at det er gennem veltilrettelagte, gode og spændende programmer som appellerer til at den enkelte kan udfolde sit potentiale, at der kan opnås udvikling på såvel det menneskelige, som det faglige plan.

Det er ved at deltage i et godt program, at den enkelte får mulighed for at lære at tage ansvar for eget liv og læring, sætte sig mål, og skabe sig små og store sejre.

Sundhed og styrke er også blandt vores hovedsager. Vi skiftes til at lave god, sund mad og der er sport og motion på programmet hver uge. Det er f.eks. fodbold, fitness, løbe- eller gåture. Her er også gode muligheder for at tage på fisketur og at ride.

Årets højdepunkter

En gang imellem har vi store fælles arrangementer med mange andre unge fra hele landet i vores kalender.

Et sportsstævne med 600 unge, et teaterstævne med tolv andre skolecentre, en vinterkoncert med klassisk og moderne musik… Alt dette er for at skabe en sund kultur og opbygge et meningsfyldt fællesskab, sammen med andre unge og voksne

Der er mange af vores elever, der ellers aldrig ville kunne være en del af eller blive inviteret til denne type arrangementer, hvis ikke vi selv skabte dem.

Arrangementerne er fra alle os til alle os. Vores elever er med til at bygge scenen, at styre lys og lyd, opføre teaterstykket, byde velkommen, gøre stedet klar, servere mad og tage sig af vores gæster. De lærer meget af det, vokser med opgaven og sammen kan vi være stolte over de fantastiske resultater, vi kan opnå, hvis vi holder sammen.

Aktiv fritid

Et vigtigt element i vores pædagogik er programmet. Programmet er tilrettelagt, så det er mangfoldigt og åbner for nye forestillinger og ambitioner hos den enkelte. Det indeholder en bred vifte af aktiviteter, såsom deltagelse i det lokale foreningsliv, ture, udflugter og rejser samt store arrangementer som f.eks. teater- og sportsstævner, som vi afholder sammen med andre skoler og opholdssteder.

Socialrådgiver?

Læs mere under afsnittet

informationer